
Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie zyskali niezapomniane doświadczenie podczas 33. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, pracując w sztabie głównym WOŚP w Warszawie!
- Żychlińska młodzież na wielkim finale WOŚP w Warszawie
- Praktyczne umiejętności i niezapomniane chwile dla przyszłych gastronomów
Żychlińska młodzież na wielkim finale WOŚP w Warszawie
W dniach 29-31 stycznia uczniowie technikum żywienia z Żychlina pod okiem nauczycielki Katarzyny Hryciuk oraz chefa Mariusza Gachewicza uczestniczyli w przygotowaniach i obsłudze restauracji w sztabie głównym WOŚP. Przez trzy dni intensywnej pracy, Jakub Jacolik, Krzysztof Jacolik i Jakub Wojciechowski wspólnie z blisko 30 szefami kuchni tworzyli wyjątkowe dania, które zachwycały gości. Dzięki zaangażowaniu młodzieży, która pracowała do późnych godzin nocnych, udało się zebrać znaczną sumę pieniędzy na cele charytatywne. „Serce i żołądek są blisko siebie” – podkreślają uczniowie, którzy mieli okazję nie tylko gotować, ale także poznać atmosferę wielkiego wydarzenia.Praktyczne umiejętności i niezapomniane chwile dla przyszłych gastronomów
Marta Mitulska, Oliwia Marszalska oraz ich koleżanki Maria Łukasiewicz i Zofia Lewandowska, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gastronomią, zajmowały się obsługą konsumencką. Obsługa pięciodaniowego menu przy eleganckich okrągłych stołach była dla nich doskonałą lekcją praktyczną. Młodzież z Żychlina udowodniła, że nawet w czasie ferii można poświęcić swój czas dla innych. Ich determinacja i pasja zasługują na ogromne brawa! Takie doświadczenia nie tylko rozwijają umiejętności kulinarne, ale również kształtują charakter i budują wartościowe relacje międzyludzkie.Na podstawie: Powiat Koniński